Den 1. juni starter Sommerles 2021. Sommerles er en lesekampanje for barn fra først til sjuende klasse for å sørge for en del av leseferdigheten ikke går bort i løpet av sommeren. Her er hvordan det fungerer:

– Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
– Sommerles varer fra 1. juni til 31. august.
– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve.
– Kodeordene til denne fortellingen blir delt ut over sommeren med et nytt kodeord hver uke.
– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!
– Mye forskjellig lesing aksepteres, alt fra tegneserier til å bli lest for eller å høre på lydbok.
– Du kan hente premiene i et annet kommune enn du bor i. Hvis du er på besøk et sted går det an å hente premier på det lokale bibliotek.
– Hvis du har noen lese-/skrivevansker så bruk NLB for å få lydbøker gjennom nett. Biblioteket har også masse forskjellige lettleste bøker tilgjengelige.

Her på Flekkefjord så legger vi en ukentlig anbefaling i hele Sommerles perioden på Facebook. Sjekk også anbefalingene vi har på vårt nettsted. I september så har vi en sommerles avslutting på kinoen med gratis kino til alle som har deltatt på kampanjen.

Delta på https://sommerles.no/

Malcare WordPress Security