Andre verdenskrig er alltid et populært tema å fordype seg i litteraturen og filmverden. Dette gjelder spesielt med stoff for barn og ungdom. Det er spennende å lese om det menneskelig som skjedde i landet med menneskelig handling. 

Farfars bombekrater

En spennende bildebok om en Farfar som forteller om ting fra krigen. Passer flott for 3 – 10 år.

Tyskerne kommer

Den 9 april så kommer tyskerene til Oslo. Det ryktes at byen skal bombes så Adlof, Borghild og Klaus gjemmer seg i en grotte. Men plutselig forsvinner Klaus. Spennende fra 11 – 17

Flukten over grensen

En spennende film om Gerda, Otto og Per som hjelper Daniel og Sarah med å flykte til Sverige fra Tyskerne. Passer for barn over 9 år.

Kodeord Overlord

Henry bor i London og drømmer om å bli pilot. Men han er for ung og blir evakuert til Effingham. Når de blir kjent med en sersjant og begynner å bruke militære kodeord så blir de arrestert av Mi5 – mistenkt for spionasje. Flott for 9 – 15 år.

Den forbudte kampen

1940, Narvik: Rolf vil gjøre motstand mot tyskerne med å hjelpe noen rømme. Rebecca er en jøde, men vil helst bare leve som en norsk jente. Sammen trosser de okkupasjonsmaktene. Romantisk og spennende for 13+.

Sabotør

Følge motstandsgruppen Osvald-gruppen begå motstandsarbeid under krigen. Actionfylt og spennende tegneserie.

Jojo Rabbit

Jojo er ti år og aktiv medlem i hitlerjugend. Men når han oppdager at moren hans gjemmer en jødisk jente i huset deres blir det konflikt. Morsom og rørerende satirisk komedie. 12 – 20 år.

Jenta i veggen - I skjul for nazistene

En blanding av en historiebok og ekte fortelling. Betzy Rosenberg bodde i Trondheim under krigen og gjemte seg fra nazistene i to og et halvt år. En god oversikt på krigen og en spennende historie. 13 år +

Malcare WordPress Security